21/7-12

Vi har kommet hjem og jeg sitter på jobben og skriver om vår siste dag på Cala d`or. Vi hadde avreise på ettermiddagen kl. 16:30  Bussen hentet oss.  Utsjekking kl. 12:00 fra rommet.  Prinsotel har en fin mulighet for gjester til å benytte seg av fasiliteter hele dagen på utsjekkings dag.  Vi nyter frokost, varmen på "plattingen" som på det varmeste nærmer seg 40 grader, vi nyter lunchen i restauranten og drar i oss de siste solstråler før vi gjør oss klar til å vente på bussen. Bussen er 3 minutter forsinket, og det er jo helt greit. Turen til flyplassen går greit og flyet er nesten i rute.  1. gang vi er litt forsinket med Ryanair.  Vi lander på Rygge kl. 23:50 og blir hentet av parkeringsvakten som kjører oss til bilen.  God service.  Tusen takk for en herlig ferie på Prinsotel og Cala d`or.

20/7-12

Det er fredag og vi har kommet til den siste dagen før avreise Cala d`or.  I dag skal vi nyte dagen ved svømmebassenget.  Kjenne solen og varmen på den siste dagen. Frokosten er gjort unna, jeg sitter og skriver og Mona er klar for å kapre seg solseng. Til kvelden skal vi ta en Champagne med oss bort til Esmeralda Stranden for å ta farvel med historien som begynte her på Cala d`or for 25 år siden.  Du hvor tiden går.

19/7-12

Det er torsdag og vi nærmer oss fort vår hjemreise til lørdag.  Men vi holder ut.  I dag har vi bestemt oss for å ta vår siste dag på stranden i saltvann.  Varm dag med knallblå himmel og hav.  Er tidlig ute og får oss solseng der vi ønsker.  Så er det bare å legge seg til rette og la roen og varmen komme sigende.  Kl. 13:00 går vi opp til lunch.  Så er det  ned igjen for å fortsette badingen i vannet og solen. Hører på mp3 spiller hvor vi har lydbøker.  Fint å høre på.  Tar en tur opp i en kiosk i byen som bare ligger 5 minutter unna for å kjøpe VG.  Slapper av frem til kl. 18:30  Da er vi forsynt og drar til leiligheten for å dusje og gjøre oss klar til middagen.    Åge og Mona

16-18/7-12

Det har vært og er mandag, tirsdag og onsdag.  3 dager hvor vi har kjørt det samme løpet med frokost, basseng, lunch, middag og underholdning på hotellet.  Mandag og onsdag løpt på morningen.  Mona har vært med på Zumba, aerobic eller yoga som hun liker meget godt.  På mandag feiret vi Knut sin bursdag med meldinger og skåling hele dagen.  Knut og Ann-Karin er i Spania på tur hos svigers til Thomas. Ble faktisk litt på snurren, hvor vi merket det på tirsdag.  Flott dag allikevel. Igjen Knut, gratulerer med dagen.  Hotellet har 5 stk. fine aktivitets-konsulenter som holder på hele dagen og kvelden.  På noen dager har de også leid inn personer eller grupper som underholder.  På mandag var det en gruppe fra Kina som underholt.  Meget bra underholdning.  På tirsdag var det en som hadde med seg slanger og viste disse frem.  Flott for barna.  Har også klart å holde kontakt med barna hjemme.  Cecilie passer huset.  Stian og Ina har vært på besøk.  Etter å ha vært her nå i 10 dager, er det ikke fritt for at vi begynner å tenke på lørdagen og vår retur til Norge.  Men så har vi jo noe å glede oss til når vi kommer hjem.  Da drar vi til Telemarkskanalen på sykkel og kano-tur.  Det skal også bli flott.  Men før det skal vi nå nyte de siste dagene her på Prinsotell Alba på Mallorca.  Take care.  Du, skriv en liten melding på nettsida vår da!! Åge og Mona

15/7-12

Det er søndag og den ene dagen er den samme som den andre.  Står opp til vanlig tid. Frokost, ut på solsengen, lese, vann, øl, Zumba time med Mona, mer øl, lunch med rosevin, lesing, Cava, lesing, bading, soling, lesing, øl  Så var kl. 17:30 og vi føler vi har fått nok.  Slik er dagen. Deilig.  Har fått snakket med Stian og fått sms fra Steffen.  De har hatt det fint i Danmark og har kommet vel  hjem igjen etter Steffen sitt utdrikkingslag.  Det var flott og gledelig melding å få. Har tenkt mye på dem.  Fin middag med rødvin.  Kaffe og cognac etterpå.  Nydelig. God natt.

14/7-12

Det er lørdag og i dag har vi i kveld vært her en uke.  Det føles litt rart, men samtidige helt greit.  Vi legger oss som vanlig i bassengområdet på hver vår solseng under parasollen, eller i solen.  Tidlig frokost som vanlig, før Mona klarer å få vår vanlige plass ved poolen.  Dagen er deilig, var forresten ute å løp en tur i dag.  Samme rute som en jeg har tatt tidligere.  Deilig så tidlig på morningen.  Alt er liksom litt døtt.  Vi ligger rett og slett og sløver, leser, soler oss,  drikker vann, øl, Cava, kaffe og rødvin.  Mona er med på Zumba når det arrangeres og hotell dansen som hver dag foregår i bassenget kl. 17:00  Men før det er det lunch, og den er meget bra.  Før middag var vi en liten gåtur i området ved Esmeralda og så på hus og leiligheter.  Morsomt.  Kvelden var det film quiz, noe jeg burde være god på, men det var litt vanskelig.  Ja, og det glemte jeg nesten,  dagen har vært litt overskyet, og mens vi satt og spiste lunch, kom det en skikkelig regnskur.  Varte bare noen minutter, men det ble vått. 

13/7-12

Det er fredag den 13. juli og vi koser oss fremdeles.  Litt nytt via Tønsberg og Norge.  Steffen har i dag kl. 05:30 blitt ”samlet” opp hjemme av kamerater og ”dratt” med til Danmark for et utdrikkingslag.  Vi håper de får det hyggelig og at det blir kos og hygge og ikke noe annet.  Vi er igjen i pool området på hotellet hvor vi tilbringer hele dagen fra kl. 09:00 til 18:00 Nytt av i dag er at vi har kastet oss på ”all inclusive” linjen.  Etter en uke hvor vi har kjøpt varer, det vil si drikke og litt mat til lunch og etterpå middag på byen, har vi gått igjennom lønnsomhet og pris på hotellet for all inclusivie prisene.  Vår erfaring og priskunnskap er at vi like godt kunne kjøpe bånd hvor alt er inkludert i prisen.  Betalte ca. 330 euro for oss begge for den siste uka.  Fra fredag til lørdag hvor vi reiser midt på dagen.  Det blir ca. 377,- for oss begge med lunch og middag og det vi kan klare å drikke.  Valget var enkelt.  Vår utfordring nå blir å kunne senke skuldrene og virkelig bare sløve på hotellet hele dagen og kvelden.  Det vil si, etter middag vil vi nok ta en rusletur på byen for å sjekke stemningen.  Dagen i dag har vært koselig.  Vi har virkelig slappet av med god mat, drikke og pool aktiviteter.  Snakket med Cecilie hjemme og fått forståelse av at alt står bra til.  Anja er nok litt spent for dagen og helgen, men det går nok bra.  Stian er jo Steffen sin best man, så jeg regner med at Steffen blir tatt vare på.  Hva mer kan sies?  Måtte været bli litt bedre enn hva vi så langt har fått forståelse for hjemme i Norge.  Vi er fremdeles turister og koser oss med tilstanden.  God sommer.  Åge og Mona (nå skal vi snart spise middag på hotellet her og det blir spennende.  Frokost og lunch så langt har vært meget bra)  Middagen er meget bra.  Mange forskjellige retter og velge mellom.  Fisk og kjøtt.  Og mange desserter.  Meget bra.

12/7-12

I dag er det torsdag og vi snur litt rundt på vår rytme.  Tilbringer dagen på Cala Gran som er en av flere store flotte strender her på Cala d`or.  Betaler 13 euro for 2 solsenger og en parasoll.  Vi er tidlig på plass, så vi velger en fin plass.  Utover dagen blir det mange mennesker.  Mye å se på.  Vi får tatt oss flere turer i sjøen, og det er godt. Har også en madrass som er flott å bruke i vannet.  Bare ligge og flyte, nyte varmen, se ned i vannet som er krystallklart. Vi klarer neste en hel dag før vi bare må avslutte på stranden.  Fått nok sol og drar til leiligheten. Avslutter vår soldag med en time på solseng på hotellets pool området etter en liten spisepause på rommet. Dagen avslutter vi i byen.  Først med litt mat på en tidligere restaurant som vi har spist på, før vi tok turen til en morsom cocktailbar.  Vi hadde fått en liten seddel på stranden som sa at vi skulle få en gratis drink.  Det måtte vi jo bare slå til på.  Kvelden ble avsluttet på  hotellet med heftige latinske rytmer.  Morsomt, og ja jeg tror vi begge ble "litt" på snurren av cocktailen.  Den var bare god.

11/7-12

Det er onsdag og vi har en koselig morgen med frokost i spisesalen før vi setter oss klar til å få solsenger.  Vi tilbringer hele dagen ved svømmebassenget, kun avbrutt av en lunch midt på dagen som vi inntar på vårt rom med deilig fersk ost, skinke, tomat og baquett.  Og en Champagne selvfølgelig.  Den er kald og har stått i kjøleskapet.  Billig god Champagne som smaker utmerket til vår enkle gode lunch.  Været er bra, men ikke knallbra.  Med det så mener jeg at temperaturen er ca. 27-28 grader, lettskyet av og til.  Når solen skinner fra sky klar himmel er det varmt.  Så man kan si at det er helt greit at det av og til kommer en liten sky som skuler solen for et øyeblikk.  Mona har akkurat kommet fra dusjen, vi gjør oss klar til å legge inn dagens notat på vår nettside også ta en tur på byen for å spise middag mens vi deler en rødvin.  Mye god rødvin i Spania.  Gled dere Knut og Ann-Karin til det.  Det vi si Knut, de har også hvitvin og øl.  Det smaker også godt.  Videre har vi hørt at det har vært steik  hos flygelederene som har gjort sitt til at Rygge og Torp har vært stengt en dal eller to.  Heldigvis har dette løst seg opp.  Ville vært trist å ikke kunne lande i Norge neste lørdag.  Vi koser oss fremdeles og nyter dagen med sol, mat, kos, stemning og atmosfære som gjør sitt til at livet er hærlig.  Fortsatt god sommer alle sammen.

10/7-12

Det er vår 3. dag på Mallorca.  Vi begynner, føler jeg, å finne vår rytme.  I dag står jeg opp kl.07:45 og tar meg en løpetur.  Jeg er meget glad for muligheten til å ta meg en løpetur.  Det er forfriskende, koselig, oppklarende og en god start på dagen.  Kun 30 minutter.  I dag en ny rute mot havnen.  På denne måten lærer jeg meg Cala d`or bedre å kjenne.  En god frokost.  Så er det slik på disse hotellene med et bassengområde at solsengene blir den store greie for dagen.  Her som tidligere, i 1987 og 1988 på Esmeralda, var det kamp om plassene og mange som legger ut sine egne håndkler tidlig på morgenen.  Og som ellers er det noen som er trege på morningen og synes dette er en uting. Ok, det er jo greit, men det Hotellet gjør da er å stenge hele svømmebassengområdet til kl. 10:00 før de åpner.  Og da er det mange som prøver seg fra tidlige på morningen med å legge håndkler fremdeles på solsengene.  De ansatte som skal rengjøre og klargjøre bassengområdet til dagen har sin fulle hyre med å ”kaste” bort mennesker som prøver seg.  En litt ”teit” greie å observere. Selv lar jeg Mona ta hånd om vår solseng ”kapring” og tar meg en liten morgentur på byen.  Så koselig og loffe rundt og se på livet som starter på en ny dag.  Det er tydelig at også Mallorca og Cala d`or sliter med omsetning av leiligheter.  Det er mye å få kjøpt og man kan gjøre gode kjøp i forhold til priser som er forlangende.  Ett roms leilighet med god beliggenhet fra ca. 250`euro til ca. 180`euro.  Det er en god rabatt.   Det sier sitt om situasjonen som betyr kjøpers marked.  Jeg kunne godt tenkt meg en leilighet her nede.  Vi får se.  Hele dagen tilbringer vi på bassengområdet på hotellet.  Lunchen tar vi på rommet med rundstykker, skinke, ost, tomater og en Cava Freixenent som er billig og meget god.  4 euro for en flaske kan aksepteres.  I bassengområdet er det mye aktivitet og det er mye å se på.  Med 5 stk. aktivitetskonsulenter skjer det noe hele tiden.  Koselig og morsomt å være tilstede.  I dag har Mona tatt et nytt steg i vår tilværelse på Prinsotell Alba.  Mona har vært med på en Zubma time som hun satt meget stor pris på.  Neste runde skal jeg også være med på, for det så morsomt ut og instruktøren var flink og engasjerende.  Som sagt vi føler absolutt at vi etter hvert finner rytmen i vår ferie og tilværelse her på Cala d`or.  Så har vi bestemt oss for at vi skal ta noe enkelt i kveld til middag.  Næmlig tapas og godt drikke til.  Kl. er 18:30 og jeg sitter og skriver.  Nå skal vi ta en tur ned til bassengområdet, inn på et område hvor de har et trådløst nettverk slik at jeg får lagt inn de siste notater fra vår daqbok.  Cala d`or og Mallorca er hærlig, vi trives og koser oss på vår ferie.  Litt trist å få beskjed fra Steffen at det er stengt på Rygge og Torp, men det får vi bekymre oss om etter hvert.  Hilsen to glade turister fra Middelhavet. 

9/7-12

Står opp kl. 08:00 Ingen løpetur i dag.  Frokost.  Vi besøker vår gamle strand og Hotell på Esmereralda Beach.  Fin sandstrand hvor vi tilbringer halve dagen.  Leser og slapper av.  Har med oss drikke, vann og øl.  Mona tar 3 dukkerter i sjøen mens jeg må bade en gang.  Vi forlater Esmeralda ca. 01:30 og tar oss en lunch i leiligheten.  Andre gangen på rad vi gjør dette.  Deilig.  Baquett med ost og skinke.  Tomater og Champagne.  Nydelig.  Siste delen av dagen tar vi i poolen på Hotellet.  I dag skal vi spise middag i byen på samme sted som i går.  Vi har bestemt oss for å dele en Spare ribbs og en salat.  Skal også prøve å få ut bilder og denne tekst på vår nettside.  Da har jeg lagt inn de første bildene og tekst på nettsiden vår.  Håper at alle dere hjemme er på siden og følger med.  Vi fikk vår tallerken med Spare Ribbs og salat.  Spiste dette på den samme restauranten som i går.  Smakte like godt med en flaske rødvin til.  Så møtte vi også noen fra Tønsberg og det var hyggelig.   Etter  middagen tok vi en liten rusletur i byen.  Kjøpte med oss 3 flasker Cava som vi har til lunch og en flaske Torres 10 år gammel brandy. Vel tilbake på hotellet var vi tilstede på kveldens underholdning.  Er mye som skjer på hotellet fra tidlig formiddag til sent på kvelden.  I kveld var det et russisk par som underholt.  ”Litt” flinke var de.  Vi tok en kaffe og te, mens nightcuppen tok vi på hverandaen før vi legger oss til fornuftig tid.  I morgen skal vi tilbringe dagen på hotellet i swimmingpoolen.  God natt….

8/7-12

Hei og hå, stå opp, det er ferie, du er på Mallorca, og du skal nyyyte ferien din.  Våkner etter en god natts søvn.  Mona og jeg sovnet ganske raskt etter at hodet nådde puten.  Vi vàr slitne etter en lang dag på reise.  Deilig og våkne og vite at jeg var i syden og kunne kjenne varmen, ikke helt riktig for vi har aircondition og det fungerte meget bra.  Sto opp kl. 07:30 og ville bare denne 1. dagen ta meg en joggetur, kjenne varmen og nyte stillheten ute på veien.  Visste nøyaktig hvor jeg skulle løpe.  Vi har denne gangen fått et Hotell som ligger ikke så langt fra vårt Hotell som vi hadde her på Mallorca for 24. og 25. år siden sammen med våre barn Stian, Steffen og Cecilie.  Den gangen bodde vi på Esmeralda Park som ligger ca. 3-4 minutters løpetur fra vårt Hotell.  Fikk med med meg mye av omgivelsene på min første løpetur.  Hærlig.  Cala d`or er en flott ferieplass som jeg absolutt kan anbefale.  Så mange eiendommer som var til salgs, og dette skal jeg sjekke litt nærmere.  Etter en løpetur på ca. ½ time var det deilig å ta en dusj og gå til et dekket frokostbord.  Frokosten på hotellet var enormt.  Meget bra.  Alt hva man kan ønske seg til frokost.  Så var det å legge seg på solsengene ved bassenget.  Fint basseng med god plass og alle bekvemmeligheter.  Spar butikk rett nedenfor vårt rom.  Var også en tur nedenom Cala Gran som er en av badevikene her på Cala d`or.  Lunsj i dag på rommet med deilig Cava og mat som smakte fortreffelig.  Så var det resten av ettermiddagen ved bassenget.  Har i dag smørt meg med 30 i solfaktor og føler meg hvit.  Sikkert greit til å begynne med.  I dag skal vi ut på ”byen” og nyte vår første middag her på Cala d`or.  Det blir koselig.  Cala d`or er en koselig liten by med utrolig mange spiseplasser.  Vi har kort veit til byen så vi ruslet ned til den koselige havnen med sine mange flotte båter og spisemuligheter.  Ikke så stort som i Nice, men mange flotte båter her også.  Middag tok vi på en flott restaurant som averterte med T-bone steak.  Det er det mange år siden jeg spiste.  Smakte fantastisk selv om jeg måtte sende den ut en gang da den var litt lite stekt.  Mona tok en kylling og salat som smakte fortreffelig.  Etter middag var det å rusle rundt og se på livet.  Vi avsluttet med en drink på en bar hvor Mona tok en ”sex on the beach”, mens jeg tok en Jack Daniels.  Fin dag med mange inntrykk.  Vi sovnet fort.

Mallorca Cala d`or

7/7-12

Det er lørdag og vi skal i dag til Mallorca. Du og vi gleder oss.  Står opp i dag til vanlig tid, det vil si ca. kl. 07:00 Litt fugler i magen. Vi tar en frokost og slapper av litt før vi ca. kl. 11:00 setter oss i bilen og drar til Horten.  Det må sies at vi dro hjemmefra litt tidlig p.g.a. redsel for å gå glipp av en eller flere båter fra Horten til Moss.  Men vi fikk faktisk den første båten over.  Dermed fikk vi god tid på Rygge flyplass før vårt fly skulle ta av kl. 16:05 Det må sies at Rygge er en fin flyplass med god oversikt og fine spisemuligheter.  Vi satt på en pub med en øl til meg og et glass rødvin til Mona og fikk med oss litt av Tour De France.  Flyet var litt forsinket fra Rygge, vår første erfaring i så måte, men landet på Mallorca ca. til tiden.  Fikk tatt ut penger på flyplassen.  Har liksom alltid regnet med at det er det beste i så måte når det gjelder kurs o.s.v. å ta ut i det landet man lander.  Jeg rotet litt på flyplassen før vi fant busstransport til Cala d`or.  Når vi vel hadde funnet bussen hadde vi en ca. 2 timer tur før vi ankom vår destinasjon Prinsotel Alba ca. 23:00 på kvelden.  Vi var trøtte og slitne etter en lang dag.  Heldigvis svarte Hotell, rom og omgivelser til våre forventninger og vi kunne legge oss med god samvittighet og en reell gleder over dagen som kommer i morgen.  God natt og vi sov godt den første natten i Cala d`or

Mona og jeg reiser i år til Mallorca og Cala d`or!

En etterlengtet ferie, og for meg et gjensyn som jeg gleder meg til.

Familien var på Cala d`or i 1987 og 1988.

Mona og Cecilie var på en mor og datter tur for ca. 8 år siden.

Skal legge inn noen bilder og fortelle litt om opplevelser.

Følg med.

Vi gleder oss.

http://www.prinsotel.es/en/majorca-hotel-prinsotel-alba-cala-dor.html

Følger du denne linken kommer du rett inn på nettsiden til hotellet.